Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Δολοφονοι...» (vids, pics)


«Χτύπησαν» ξανά οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ που έμειναν μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Ανφιλντ»
και είπαν συνθήματα κατά της Λίβερπουλ. Σοκαριστικό tweet από φίλο των Reds.

Οι εκατέρωθεν εκκλήσεις για μία κόσμια συμπεριφορά των οπαδών ενόψει του ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουάιτεντ ήταν πολλές και η ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική πριν το ξεκίνημά του. Οι φίλοι των Κόκκινων Διαβόλων τίμησαν τους νεκρούς των Reds με αφιερώσεις στις φανέλες της ομάδας τους και όλα έμοιαζαν να έχουν μείνει πίσω. Ακόμα και η κόντρα του Λουίς Σουάρες με τον Πατρίς Εβρά που έδωσαν κανονικά τα χέρια κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων μετά τη μεταξύ τους κόντρα πριν μερικούς μήνες.


Πριν τον αγώνα, οι αρχηγοί Στιβ Τζέραρντ και Ράιαν Γκιγκς άφησαν στον αέρα του Μέρσεϊσαϊντ 96 μπαλόνια στη μνήμη των νεκρών του Χίλσμπορο και ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο. Δεν έγινε όμως το ίδιο μετά το τέλος του αγώνα που βρήκε την Γιουνάιτεντ νικήτρια στο ντέρμπι (1-2). Οι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων που είχαν μείνει τελευταίοι στο «Ανφιλντ» πριν να αποχωρήσουν είχαν δυστυχώς τον τελευταίο λόγο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βάλουν μία αρνητική πινελιά στο εξαιρετικό κλίμα μίας ιδιαίτερης ημέρας.


Οπως φαίνεται στα video, φώναξαν το σύνθημα «είστε πάντα θύματα, δεν είναι δικό σας λάθος», όπως είχαν κάνει και στο ματς του «Ολντ Τράφορντ» με την Γουίγκαν την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν σε αυτό. Επόμενο ήταν το «δολοφόνοι, δολοφόνοι...» με το οποίο κατηγορούν τους φίλους της Λίβερπουλ για τα τραγικά γεγονότα στο Χέιζελ όταν στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών με την Γιουβέντους τον Μάιο του 1985, 39 οπαδοί των Μπιανκονέρι έχασαν τη ζωή τους.


Σίγουρα πρόκειται για μία μκρή ομάδα οπαδών της Γιουνάιτεντ, όμως και αυτοί της Λίβερπουλ δεν ήταν όλοι «κύριοι». Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε στη φωτό από κάτω ένα tweet που κυκλοφόρησε από φίλο της Λίβερπουλ με το οποίο υπενθυμίζει την τραγωδία του Μονάχου όταν όλη η αποστολή των Κόκκινων Διαβόλων είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 1958 και «εύχεται» όχι και πολύ ωραία πράγματα. «Μόναχο! Να πεθάνετε μου**α! Κάθε ένας από εσάς! Πεθάνετε! Ψεύτες, μπάσταρδοι! Γαμ***τε! Γιορτάζουμε το '58. Μωρά του Μπάσμπι, νεκροί για πάντα».


Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ που είχαν μείνει στο γήπεδο αναφέρθηκαν σε αυτούς της Λίβερπουλ ρωτώντας τους για το σύνθημά τους για το Μόναχο. «Που είναι το τραγούδι σας για το Μόναχο...;».



Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top