Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα χρεη του ΕΑΚ στο κοκκινο


ΠΛΗΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΑΕΡΙΟ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙA ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ * ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Στο «κόκκινο» βρίσκονται εδώ και αρκετό διάστημα τα χρέη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας και παρά τις προσπάθειες των διοικητικών και των εργαζομένων να μείνουν οι εγκαταστάσεις ανοιχτές, αυτό τώρα φαίνεται αδύνατο και μάλλον θα ακολουθήσει το δρόμο των περισσοτέρων αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας και θα βάλει λουκέτο.
Δυστυχώς για τη Λάρισα το ΕΑΚ είναι το μοναδικό που διαθέτει κολυμβητήριο και αίθουσα βαρέων αθλημάτων ενώ τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου είναι αδιανόητο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ομάδων να λάβουμε υπ’ όψιν ότι στη δύναμη του ΕΑΚ ανήκουν τρία κλειστά, της Νεάπολης, του Αλκαζάρ και του Αγίου Θωμά.
Αυτή τη στιγμή όλες οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς παροχή φυσικού αερίου και αν το πρόβλημα είναι θεωρητικά μικρό για τους αθλούμενους των κλειστών γυμναστηρίων για το κολυμβητήριο που είναι το μοναδικό της Λάρισας και εξυπηρετούνται χιλιάδες παιδιά αλλά και άτομα που έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα (όταν κάνουν αποθεραπεία) αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στο μαζικό αθλητισμό ενώ οι σύλλογοι μάλλον θα βάλουν... «λουκέτο» γιατί με ξηρά προπόνηση (δηλαδή προπόνηση φυσικής κατάστασης με τρέξιμο) δεν μπορεί να λειτουργήσουν όταν λείπει το υγρό στοιχείο.
Το κολυμβητήριο εδώ και μια βδομάδα δεν λειτουργεί και αυτό θα συνεχιστεί αφού υπάρχει διαμάχη μεταξύ του ΕΑΚ και της ΔΕΠΑ καθώς η δεύτερη θέλει την πλήρη διασφάλιση των χρημάτων της. Αυτή τη στιγμή τα χρέη που υπάρχουν προς την εταιρεία του φυσικού αερίου είναι πάνω από 100.000 ευρώ και τα 40.000 ευρώ που δόθηκαν πρόσφατα δεν λύνουν το πρόβλημα.
Η ΔΕΠΑ ζήτησε χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών καθώς αν ανοίξει την παροχή τότε σε κάθε μήνα κατανάλωσης θα δημιουργείται (ειδικά τον χειμώνα) νέο χρέος ύψους 60.000 ευρώ.
Αυτό που τονίζουν αρκετοί είναι ότι μπορεί με πολιτική παρέμβαση να λυθεί το πρόβλημα για λίγες μέρες αλλά αν δεν υπάρξει ροή χρηματοδότησης πάλι θα υπάρχει κλείσιμο της παροχής και οι προπονήσεις ειδικά των κολυμβητικών συλλόγων θα γίνουν μετ’ εμποδίων ή στη χειρότερη περίπτωση απαγορευτικές.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Το φυσικό αέριο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, αλλά υπάρχουν και άλλα καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Στη ΔΕΗ αλλά και στη ΔΕΥΑΛ υπάρχουν οφειλές από το 2011 και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει πίεση αλλά δεν αποκλείεται αυτή να υπάρξει τις επόμενες μέρες.
Το σύνολο των χρεών του ΕΑΚ ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ αυτή τη στιγμή και αν δεν βρεθούν σύντομα χρήματα τότε μπορεί να σημάνει πλήρη συσκότιση των εγκαταστάσεων.
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι έχουν υπογραφεί 50.000 ευρώ ως έξτρα επιχορήγηση με παρέμβαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού αλλά αυτά θα επουλώσουν το πρόβλημα καθώς ακόμα και να έρθει όλη η τακτική φετινή επιχορήγηση που έχει εγκριθεί πάλι θα υπάρχουν οφειλές.
Η επιτροπή διοίκησης με όλα τα μέλη της παλεύει, αλλά βέβαια σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που θα υπογράψει εύκολα εγκρίσεις χρηματοδότησης ενώ ως γνωστόν οι δημοσιονομικοί κανόνες είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατικοί.
 Αυτό που όλοι εύχονται είναι ο χειμώνας να αργήσει αλλά για τους συλλόγους της κολύμβησης και χιλιάδες παιδιά που αθλούνται στο κολυμβητήριο ήρθε πρώιμα και θα στερηθούν την άθλησή τους. 

Πηγή:Εφημερίδα Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top