Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το... δαχτυλο της ντροπης του Στεπανεκ



Ο Ράντεκ Στέπανεκ προέβη σε άσεμνη χειρονομία
μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο τον Σέρβο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς στο Βελιγράδι.




Βεντέτα άνοιξαν ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς και ο Ράντεκ Στέπανεκ. Οι δύο παίκτες αναμετρήθηκαν το Σάββατο (7/4) σε αγώνα για το Davis Cup ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Τσεχίας και της Σερβίας.
Κι ενώ ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και απρόβλεπτος σε εξέλιξη, αυτά που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικά και ντροπιαστικά για το σπορ.
Ο Τιπσάρεβιτς αναδείχθηκε νικητής σε πέντε σετ (5-7, 6-4, 6-4, 4-6, 9-7) κι ενώ ο αντίπαλος του έχασε τρεις ευκαιρίες για να πάρει το ματς.
Εκνευρισμένος ο Στέπανεκ που εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια όχι μόνο αρνήθηκε να του δώσει το χέρι στο φιλέ, αλλά προχώρησε σε άσεμνη χειρονομία δίχως να το δει ο διαιτητής.
Ο Τιπσάρεβιτς κινήθηκε εναντίον του και αν δεν επενέβαινε ο προπονητής των Σέρβων, θα πήγαινε να ζητήσει το λόγο από τον Στέπανεκ. Και φυσικά θα ακολουθούσε γενική σύρραξη.
"Μετά από πέντε ώρες και δέκα λεπτά που παίζαμε δεν μου έδωσε το χέρι του. Αντίθετα μου έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του και μου είπε πως βρωμάω. Είναι απίστευτο. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Είναι άρρωστο".
Ο Στέπανεκ πάλι αρνήθηκε πως έκανε τίποτα στραβό. "Συνήθως δίνουμε τα χέρια. Ήταν υπερβολικά χαρούμενος που νίκησε".
Βέβαια η εικόνα λέει όλη την αλήθεια. Ο Τιπσάρεβιτς ανέβασε και τη φωτογραφία με τη χειρονομία του 33χρονου πρώην Νο8 στον κόσμο στο Twitter με το σχόλιο "είναι πραγματικά κρίμα που μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο τένις όπως είναι η Τσεχία εκπροσωπείται από έναν τέτοιο τύπο".
Η επόμενη αναμέτρηση των δύο παικτών ενδέχεται να γίνει σε λίγες ώρες, στο διπλό της σειράς.
Πηγή:sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top