Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τιτλοι τελους


Μια ανάμνηση θα αποτελεί το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά
 μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής το Κέντρο θα λειτουργήσει "μέχρι να υλοποιηθεί η κατάλληλη εναλλακτική λύση".

Το ξερίζωμα του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζεται και περνάει στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΓΓΑ υπό την προεδρεία του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά θα λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή ως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προκειμένου να εξυπηρετήσει την προετοιμασία των αθλητών και στη συνέχεια θα αναζητηθεί νέα στέγη για τον υψηλό αθλητισμό σε άλλη περιοχή, μια και το συγκεκριμένο σημείο εντάσσεται στο πακέτο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Ήτοι, θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού που θα δοθεί προς αξιοποίηση σε ξένους επενδυτές. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει και το ξεσπίτωμα δεκάδων αθλητών υψηλού επιπέδου αλλά και το τέλος της δυνατότητας χιλιάδων πολιτών να ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό.
"Ο Άγιος Κοσμάς παρά τις ελλείψεις στη συντήρησή του και ορισμένα λειτουργικά προβλήματα που τον συνοδεύουν διαχρονικά, είναι η ατμομηχανή της προετοιμασίας των περισσοτέρων εθνικών μας ομάδων. Είναι γνωστό ότι έχει ενταχθεί στην προς αξιοποίηση δημόσια περιουσία.Από τη σύσκεψη έγιναν σαφή τα εξής, που αποτελούν κοινή θέση όλων των φορέων", τόνισε ο Πάνος Μπιτσαξής και αρίθμησε:
"1) Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία και συντήρηση, οπωσδήποτε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για ουσιώδες χρονικό διάστημα μετά από αυτούς, μέχρι να οργανωθεί και να υλοποιηθεί η εναλλακτική λύση.
2) Ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει στη διάθεσή του ένα κέντρο υψηλού αθλητισμού, εφάμιλλο ή και καλύτερο από τις σημερινές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
3) Εξετάσθηκαν οι διαθέσιμοι χώροι πιθανής μετεγκατάστασης και δόθηκε εντολή να εκπονηθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα.
4) Σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήψη τελικής απόφασης πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση".
Στη σύσκεψη εκτός του Π. Μπίτσαξη πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτιστικής Υποδομής του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Γιάννης Πυργιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά  Περικλής Λύτρας, ο Γενικός Δ/ντής και ο Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε. Γιάννης Πέρπερας και Mιχάλης Αναστασόπουλος, αντίστοιχα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: http://www.contra.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top