Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο ΕΟΣ Λαρισας γινεται 80 ετων και το... γιορταζει



ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Ογδοντάρης γίνεται ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας και είπε να το... γιορτάσει με μια σπουδαία διοργάνωση. Στο πλαίσιο των εορτασμών της συμπλήρωσης των ογδόντα χρόνων ζωής (ιδρύθηκε το 1932) ο ΕΟΣ Λάρισας θα πραγματοποιήσει τον Πανελλήνιο Ορεινό Αγώνα με τίτλο «Μαραθώνιος Κισσάβου».
«Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας με την τεράστια δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να συνδράμει και αυτός στην ανάπτυξη της περιοχής του όρους Κισσάβου αλλά και του Νομού γενικότερα διοργανώνει τον Μαραθώνιο Κισσάβου. Ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυσή του φιλοδοξεί μέσα από τέτοιες προσπάθειες να επιβεβαιώσει τη δυναμική του» ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Καραμπούζης.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς.
Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά μεθαύριο Σάββατο καθώς στις 19.00 στην παραλία Στομίου στον χώρο του Κάμπινγκ, θα γίνει η τεχνική ανάλυση, από τον έφορο ορειβασίας του Ε.Ο.Σ. Λάρισας και υπεύθυνο του αγώνα κ. Καρατσιβή Δημήτρη, έμπειρο ορειβάτη, ο οποίος είναι και ο χαράκτης της διαδρομής. Την επόμενη ημέρα την Κυριακή και ώρα 8 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας με αφετηρία το Στόμιο, συνολικού μήκους 33,5 χιλ. και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Στόμιο - Καταφύγιο Κισσάβου - Κορυφή Κισσάβου -Συναχόβρυση - Ανατολή - Μεταξοχώρι και τέλος Αγιά.
ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΑΘΛΗΤΕΣ
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΕΟΣ Λάρισας, η συμμετοχή των αθλητών - τριών αναμένεται να ξεπεράσει τους 120. Οι ηλικίες που συμμετέχουν είναι από 18 ετών και άνω, ενώ οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών και γυναικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη, την μπλούζα αγώνα με το νούμερο και γενικά την υποστήριξη του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα . Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. Λάρισας αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντικούς συλλόγους. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει ένα μέλος της ομάδας διάσωσης, από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., από την Ενωση Ελλήνων Καταδρομέων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τη Νέα Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας θα κάνει πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες πάνω από τη διαδρομή για τον φόβο πιθανής πυρκαγιάς. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρεις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η διαδρομή.
Η απονομή θα γίνει στην Αγιά στις 15.00 ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους αθλητές που θα συνεχίζουν τον αγώνα. Κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους συλλόγους. Χαρακτηριστικό είναι η μίνι διοργάνωση παιδικού αγώνα με αφετηρία το Μεταξοχώρι και τερματισμό την πλατεία Αγιάς .
«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...»
Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Καραμπούζης δεν ξέχασε να αναφερθεί σε αυτούς που στηρίζουν τη διοργάνωση: «Είναι πολλοί ιδιώτες που προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά και υλικά και σε τέτοιες εποχές είναι σπουδαία η στήριξή τους. Αυτοί είναι οι: Fun Club Spitaki, Sakorafas, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σαμαρίνα, Αφοί Μπρέζα, Olιmpios Pro, Leroy Merlin, Καρέλιας «For Sports», Αρτοποιεία «Πασπαλιάρη», Ορθοπεταλιά, Παπαθανασίου Α. Ε., Intersport, Οινοποιείο Τυρνάβου, Όλυμπος Α.Ε. και Επικοινωνίες Σοφία Κούστα. Όμως εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο σύλλογός μας, αξίζει να τονίσουμε την εθελοντική προσφορά για βοήθεια στον αγώνα από τις παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες κάθε μία με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, αναμφισβήτητα βοηθά, στην ομαλή διεξαγωγή αυτού με στόχο τα λιγότερα πιθανά προβλήματα.
Αυτές είναι: Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Σύλλογος Καταδρομέων Θεσσαλίας, Τμήμα Σαμαρειτών του Ε. Ε. Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αερολέσχη Λάρισας, Νέα Ακρόπολη, Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας».

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top