Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μια μπασκετικη... καταιγιδα στην Κεντρικη πλατεια



ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΑΡΗΚΑΝ ΤΟ «2ο STREET BASKETBALL TOURNAMENT 3 ON 3» ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Μια μπασκετική καταιγίδα ήταν αυτή που «έπληξε» την Κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες το πρωί πριν την... κανονική καταιγίδα που χτύπησε σε όλο τον νομό. Περίπου πεντακόσια παιδιά πλημύρρισαν κάθε γωνιά στο κεντρικό σημείο της πόλης συμμετέχοντας στο «2ο Street Basketball Tournament 3 on 3». Διοργανωτές ο Μύτικας Λάρισας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας.
Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, αγόρια και κορίτσια (σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασαν τους πεντακόσιους) βρέθηκαν πρωί – πρωί στην Κεντρική πλατεία. Εκεί από τις 9.30 το πρωί φόρεσαν τα σορτσάκια τους και έπαιξαν με την ψυχή τους στα προκριματικά μέχρι το απόγευμα.
Σήμερα - καιρού επιτρέποντος - θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί και θα γίνουν και οι απονομές. Παιδιά κυρίως από σχολεία και εν συνεχεία από όλες τις ακαδημίες της πόλης έδωσαν το «παρών» και έδειξαν πως για το μπάσκετ η φλόγα σε αυτή την πόλη παραμένει ζωντανή. Αυτό που λείπει είναι οι ηγετικοί παράγοντες (και φυσικά το χρήμα) που θα δώσουν το έναυσμα για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.
ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Η γιορτή ωστόσο κράτησε ως τις 4 και κάτι. Από κει και πέρα οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να παιχτεί μπάσκετ (το πόλο θα ήταν το ιδανικότερο άθλημα σε τέτοιες συνθήκες) και όλοι εύχονται σήμερα να μπορέσουν να γίνουν οι αγώνες κανονικά.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, Goody’s, Ψηφιακές εκτυπώσεις Digramma, Μονώσεις Δάπεδα First Floor, 4 Ergon τεχνική εταιρία.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ
Πέρα από κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. η ενδυμασία των διαιτητών που θα έπρεπε να είναι ομοιόμορφη τουλάχιστον, το έδαφος που δεν είναι επίπεδο αλλά με ανωμαλίες σε πολλά σημεία) σε γενικές γραμμές το τουρνουά χαρακτηρίζεται επιτυχημένο. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να καθιερωθεί το τουρνουά και με τη συνδρομή όλων των συλλόγων της πόλης να πλαισιωθεί από χορηγούς (σε τέτοιες εποχές δυσεύρετοι πλέον) και φορείς για να πάρει μια πανελλήνια μορφή (γιατί να μην γεμίζουν και τα ξενοδοχεία;).

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
Μικροί Λαρισαίοι με μεγάλο πάθος

Εκατοντάδες οι ομάδες επιλέξαμε τυχαία έξι από αυτές να μας συστηθούν και να μας πούνε τις προτιμήσεις τους και τις ανησυχίες τους για το μπάσκετ. Οι περισσότεροι διαλέγουν φανατικά τον Βασίλη Σπανούλη. Λαρισαίος γαρ. Μα σχεδόν όλοι ανέφεραν πως τους στεναχωρεί το γεγονός πως βλέπουν μπάσκετ μόνο από την τηλεόραση. «Κάποτε μας πήγαιναν οι γονείς μας στο γήπεδο και τους βλέπαμε όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες, τώρα όμως γιατί δεν έχουμε ομάδα» αναρωτιούνται εύλογα χωρίς όμως να παίρνουν απάντηση από κανέναν. Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν:
Οι Lakers από τη Φιλιππούπολη
Ονομάζονται Filipoypoli Lakers και όταν τους συναντήσαμε είχαν μόλις χάσει το πρώτο τους παιχνίδι. Συζητούσαν πως δεν τους έπαιρνε να χάσουν και δεύτερο ματς γιατί θα αποκλείονταν από τη διοργάνωση. Φανατικοί φίλοι του NBA αλλά και του Βασίλη Σπανούλη και οι τέσσερις. Όλοι τους στα 12 χρόνια. Ο Ορέστης Κυράτσας, ο Βασίλης Κουκουνασούλης, ο Μιχάλης Καλιάμπος και ο Παναγιώτης Λάππας.
Οι Φανταστικοί 3
Επέλεξαν να ονομάσουν την ομάδα τους Fantastic 3. Όλοι τους διανύουν το 14ο έτος και πιστεύουν πως είναι ένα καλό σύνολο που θα φτάσει αρκετά ψηλά στη διοργάνωση. Ο Παρασκευάς Βαλιάκος, ο Αντώνης Γεωργοσούλης και ο Γιώργος Σαριμπαλίδης. Μάλιστα ο τελευταίος είναι και αδερφός του βασικού πλέι μέικερ του Αστέρα, Κώστα Σαριμπαλίδη. Το ’χουν στο αίμα τους λοιπόν. Πρότυπό τους ο Διαμαντίδης.
Κεραυνοί από την Λάρισα
Είναι στις ακαδημίες του Κεραυνού και είναι περήφανοι γι’ αυτό (ονόμασαν την ομάδα Larissa City Thunders). Φοράνε μπλούζες του συλλόγου τους και έχουν σαν ίνδαλμα τον Βασίλη Σπανούλη «ξεκίνησε από τον ίδιο σύλλογο και γι’ αυτό και τον υποστηρίζουμε» λένε όλοι με μια φωνή. Ποιος ξέρει μια μέρα ένας εκ των Αλέξανδρο Ράλλη, Θοδωρή Σγουρόπουλο και Ρενάτο Χανέλλι ίσως φτάσει στα πατήματα του διεθνή παίκτη. Άλλωστε είναι μόλις 12 ετών όλοι τους. Έχουν δρόμο μπροστά τους.
Οι υποστηρικτές του Τζόρνταν
Μπορεί να μην τον πρόλαβαν να τον δούνε να παίζει με τους Σικάγο, όμως ακόμα τον αναφέρουν. «Jordan’s Team» το όνομά τους. Φίλοι και συμμαθητές από το 14ο Δημοτικό και συναθλητές στην ομάδα του ΑΟ Σουφλαρίων. Στα 13 τους χρόνια βλέπουν τον Διαμαντίδη και ελπίζουν μια ημέρα να του μοιάσουν. Ο Γιώργος Τζικούλης, ο Παντελής Αποστόλου και ο Άλκης Αποστόλου.
Οι Miami Xits…
Όλοι τους από το 20ό Δημοτικό Σχολείο. Αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή για την εμπειρία. Αγαπάνε το μπάσκετ και επιλέγουν Σπανούλη, Διαμαντίδη και Μπουρούση. Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος, ο Κωνσταντίνος Τσιχτή, ο Ιωάννης Καραδήμος και ο Χρήστος Ζησόπουλος εφάρμοσαν τα συστήματα με τα οποία παίζουν και στις ακαδημίες του Σπάρτακου. Δεν έχει σημασία αν έχασαν ή αν κέρδισαν, σημασία έχει πως αγωνίστηκαν.
Λαρισινές…. Αστραπές
Παίζουν όλοι μαζί στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Λάρισας. Εκεί δείχνουν πώς ο Πρίντεζης έβαλε το νικητήριο καλάθι που χάρισε στον Ολυμπιακό πρόσφατα την Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό ο πρώην παίκτης της Ολύμπια μαζί με τον Σπανούλη είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. Ο Θωμάς Μπούτλας, ο Στάθης Κουτρομάνος, ο Δημήτρης Κωστομητσόπουλος και ο Νίκος Ταμβακάς αποτελούν όλοι μαζί την ομάδα «Αστραπή».

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top