Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διαδικτυακος σαλος με τον τελικο κυπελλου ΕΠΣΛ



Η «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ» ΤΗΣ Ε.Δ. ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ 6 ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΕΠΣΛ ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ 6 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Η ιδέα της ΕΔ/ΕΠΣΛ -που χαρακτηρίστηκε από τον εμπνευστή της ως «πρωτοτυπία» -σχετικά με τον ορισμό 6 διαιτητών στον φετινό τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΛ φαίνεται ότι μετατρέπεται σε γκάφα ολκής αφού αφενός κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς και αφετέρου δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση προς την ΚΕΔ. Το θέμα φαίνεται ότι έχει φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων στην ΕΠΟ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδυνεύουν με κυρώσεις τόσο οι εμπνευστές αυτής της «πρωτοτυπίας» όσο και οι διαιτητές που έπαιξαν στον τελικό και οι οποίοι σε τελική ανάλυση έπεσαν θύματα ενός «πρωτότυπου» εγχειρήματος αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να αρνηθούν.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο www.diaititis.gr και τον γνωστό σε θέματα διαιτησίας δημοσιογράφο Βαγγέλη Δουκάκο η ΕΠΟ θα καλέσει την ΕΠΣΛ για εξηγήσεις ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα τους 6 διαιτητές του τελικού. Αν φυσικά όλα αυτά επαληθευτούν αναμφισβήτητα τότε μιλάμε για ένα σοβαρό πλήγμα για τη Λαρισινή διαιτησία που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα.
Το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας που αναφέρεται στο θέμα της Λάρισας λέει τα εξής:
«Η ΕΠΟ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ Η ΚΕΔ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ 6 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Μόνο απαρατήρητη δεν πρόκειται να περάσει η αυθαίρετη, παράνομη και παράτυπη ενέργεια της Επιτροπής Διαιτησίας, της ΕΠΣ Λάρισας να ορίσει πέντε διαιτητές στον τελικό κυπέλλου. Για την ΕΠΟ είναι σαν μην διεξήχθη αφού πραγματοποιήθηκε πέρα και έξω από τους κανονισμούς, αφού δεν έχει περάσει τέτοια διάταξη για να νομιμοποιείται μια τέτοια κίνηση.
Έτσι η ΕΠΟ θα καλέσει τη διοίκηση της Ένωσης Λάρισας για να εξηγήσει το πώς προχώρησε σε μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, το ωραίο είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζ. Γρηγορίου ήταν στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και δεν είπε λέξη έστω για ενημέρωση στην ηγεσία της ΕΠΟ και την ΚΕΔ.
Μέχρι να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, η Επιτροπή Διαιτησίας έθεσε σε διαθεσιμότητα:
-Τον διαιτητή Β’ Εθνικής Θανάση Τζήλο που σφύριξε τον τελικό Αμπελωνιακού-Δόξας Αργυροπουλίου
-Την βοηθό Γ’ Εθνικής Γ. Κομισοπούλου και τον έτερο Α. Γεωργίου που είναι στον ίδιο πίνακα
-Τους διαιτητές Δ’ Εθνικής Α. Κορέστη και Τηλ. Καλατζή που εκτέλεσαν καθήκοντα επιπρόσθετου αλλά και τον Β. Τσιτσιανούδη που ήταν τέταρτος (κι αυτός διαιτητής Δ’ Εθνικής).
Οι πληροφορίες λένε ότι τον ορισμό έκανε το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ Αστέριος Νίτσας που είναι εκπαιδευτής και παρατηρητής Β’ Εθνικής που κι αυτός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».
***
Μάλιστα στον ίδιο διαδικτυακό τόπο σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με το θέμα της Λάρισας αμφισβητείται η εγκυρότητα της διεξαγωγής του τελικού.
«ΠΑΡΑΤΥΠΑ Η ΕΔ ΤΗΣ ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΡΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ…
Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας μπορεί να έγινε, άλλα για τους γνωρίζοντες τους κανονισμούς και τον ΚΑΠ, είναι σαν μην έχει διεξαχθεί! Κι αυτό δεν είναι κάτι που λέμε στον αέρα. Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης αυθαίρετα και παράνομα όρισε πέντε διαιτητές, χωρίς το ελάχιστο να ενημερώσει την ΕΠΟ και δη την ΚΕΔ αν δύναται να το πράξει.
Ανεξάρτητα απ’ αυτό και να ενημέρωνε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν μπορούσε να της δοθεί η άδεια αφού δεν έχει περάσει ακόμη στον ΚΑΠ τέτοια διάταξη που να επιτρέπει σε πειραματικό στάδιο να γίνει αγώνας, έστω και αν ήταν τελικός κυπέλλου Ένωσης με ορισμό πέντε διαιτητών.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο τελικό έπαιξαν ο Αμπελωνιακός με τη Δόξα Αργυροπουλίου 1-0. Διαιτητής ήταν ο Θανάσης Τζήλος με βοηθούς την Γεωργία Κομισοπούλου και τον Αδάμ Γεωργίου. Επιπρόσθετοι ήταν ο Αντ. Κορέστης και ο Τηλ. Καλατζής (είχαν μόνο το κοντάρι από το σημαιάκι με το μπίμπ για να ενημερώνουν τον διαιτητή) ενώ τέταρτος ήταν ο Βάιος Τσιτσανούδης.
Παρών στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Ζ. Γρηγορίου αλλά και το μέλος της ΕΔ και εκπαιδευτής Α’ κατηγορίας Α. Νίτσας που είναι εκτεθειμένος αφού αυτός έκανε τον ορισμό και αγνόησε την ΚΕΔ, με συνέπεια τώρα να γεννάται μέγα θέμα γιατί ο τελικός είναι σαν μην έγινε, αφού ανεξάρτητα αν δεν είχαμε ένσταση κακού ορισμού καμιά Ένωση δεν μπορεί να παρατυπεί και να γράφει στα παλιά της υποδήματα την ΕΠΟ».


Πηγή:eleftheria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top