Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ψηλοτερα ο πηχης για το Φεστιβαλ Πηνειου



ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Οι ετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού 2013 έχουν ήδη ξεκινήσει. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού Φεστιβάλ και ο Δήμος Λαρισαίων δεν εφησυχάζει αφού ήδη έχει ξεκινήσει επαφές και συνεργασίες για την επόμενη διοργάνωση... Που όπως όλα δείχνουν και μεγαλύτερη θα είναι και με ευρωπαϊκό χαρακτήρα!
Όπως τονίστηκε σε σύσκεψη χθες το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στόχος είναι στο επόμενο Φεστιβάλ Πηνειού να υπάρχουν συμμετοχές συλλόγων και φορέων από το εξωτερικό. Η χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των φορέων και των συλλόγων που συμμετείχαν στο Φετινό Φεστιβάλ, είχε χαρακτήρα απολογιστικό.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σπύρος Μπαρμπούτης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά, γεγονός που οδήγησε στην επιτυχία του φεστιβάλ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα έργα διαμόρφωσης που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ποτάμι συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ και βοήθησαν στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κ. Βάσω Οικονόμου, που έχει την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Πηνειού κατόρθωσε να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων Θεσσαλών επισκεπτών και όχι μόνο. Μάλιστα, τόνισε ότι φέτος ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 200.000 γεγονός που βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για την επόμενη διοργάνωση.
«Για το 2013 οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Η αγάπη και διάθεση του κόσμου μας δίνει δύναμη. Ήδη από την επόμενη μέρα που έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων στο ποτάμι ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το επόμενο φεστιβάλ. Είμαστε σε επαφές με πρεσβείες άλλων χωρών ώστε του χρόνου να έχουμε συμμετοχές και από το εξωτερικό με συλλόγους και φορείς που θα προβάλουν τα ήθη και τα έθιμά τους μέσα από εκδηλώσεις ή προϊόντα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς, σωματεία και συλλόγους. Ακόμη, αναφερόμενη στην επιτυχία του Φεστιβάλ σημείωσε ότι σπουδαίο ρόλο έπαιξαν και τα έργα υποδομής και παράλληλα πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός φέτος ήταν χαμηλότερος κατά 30 με 40% η ποιότητα αλλά και ο αριθμός των εκδηλώσεων ήταν αυξημένα.
Εν τω μεταξύ, αναφορά έγινε και στη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που φέτος ήταν συνδιοργανωτής και όπως τονίστηκε επιθυμία είναι η συνέχιση της συνεργασίας. Εν συνεχεία, μοιράστηκαν στους συμμετέχοντας έγγραφα στα οποία μπορούσαν να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους για το Φεστιβάλ Πηνειού 2012 και φυσικά να κάνουν τις προτάσεις τους.
Καταλήγοντας η κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τα παιδιά της Εθελοντικής Συντονιστικής Ομάδας Πηνειού Κατερίνα Πλιάτσικα, Μάνθο Μπαντέλη, Γ. Χολέβα, Σίμο Τσεκούρα, Εμίλ Παπαναγιώτου και Χριστίνα Ανδρέου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top