Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γκολ ανθρωπιας και αλληλεγγυης



ΕΒΑΛΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και της στήριξης των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων έστειλαν χθες από το AEL FC Arena δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, γυμναστές και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με τη συμμετοχή τους στο φιλανθρωπικό τουρνουά «ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», για την οικονομική και υλική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.
Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε από τους Παλαίμαχους του ΣΕΠΛ και την οποία αγκάλιασε η δημοτική αρχή διά του ΔΟΠΑΕΛ, με αρωγούς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδος και Ευβοίας, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και η εταιρία ΑΦΟΙ ΦΛΩΡΟΥ Α.Ε. (Εμπόριο και εξεργασία Μετάλλων – Ανακύκλωση).
«Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι είναι μηνυματικό προς όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα.
Πρώτον δείχνει τη μάχη. Χρειάζεται όλοι οι Έλληνες να έχουμε αυξημένη ατομική ευθύνη και να είμαστε μαχητές.
Δεύτερον είναι ένα παιχνίδι ομαδικό. Δείχνει ότι όλοι μαζί πρέπει να βγούμε συνεργαζόμενοι με σοφία σύνεση και αποτελεσματικότητα να βγούμε από αυτή την κρίση και τρίτον είναι ένα παιχνίδι για τον άνθρωπο. Παίζουμε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον άνθρωπο που πάσχει, τον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης υπογράμμισε:
«Ο Δήμος Λαρισαίων πρωτοτυπεί τουλάχιστον σε Πανελλήνιο επίπεδο ως προς την κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική του Δήμου σημαίνει προσφορά στους Λαρισαίους και όχι μόνο πολίτες. Σ’ αυτούς που έχουν ανάγκες. Εμείς αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία που αξίζει συγχαρητήρια και η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερο κόσμο. Βέβαια είναι δύσκολοι οι καιροί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του τουρνουά και να είναι σίγουροι ότι αυτά που θα μας δώσουν θα πιάσουν τόπο».
Στη σημασία της εκδήλωσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κ. Μπεχλιβάνος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με το δεύτερο φιλανθρωπικό τουρνουά θέλουμε να περάσουμε δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και δεύτερο να ‘ρθουν οι νέοι πιο κοντά στον αθλητισμό».
Από την πλευρά των Γυμναστών μίλησε ο Κώστας Ζέρβας λέγοντας ότι «το μήνυμα της εποχής απαιτεί και λέει συμμετοχή. Ειδικά για κοινωνική προσφορά. Ο κλάδος των γυμναστών συμμετέχει εθελοντικά για να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα ότι σε τέτοιου είδους διοργανώσεις πρέπει να υπάρχει κοινωνική συμμετοχή. Να ενεργοποιηθεί το ελληνικό φιλότιμο για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή».
Τέλος ηχηρό μήνυμα προς την κεντρική πολιτική σκηνή έστειλε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΣΕΠΛ Μανώλης Γαραζανάκης λέγοντας:
«Εγώ θέλω να περάσω ένα μήνυμα ειδικά σ’ αυτούς που κυβερνούν και έχουν αυξήσει στον δήμο Λαρισαίων τα τελευταία δύο χρόνια από 25.000 σε 75.000 τους άπορους και τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό είναι μία κατάντια, διαμαρτύρομαι, θλίβομαι ως Έλληνας ψηφοφόρος και από δω όλοι μαζί από αυτό το ιστορικό γήπεδο στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους γιατί το κακό είναι δίπλα από την πόρτα μας. Όλοι μαζί για όλους. Μόνο με το «εμείς» μπορούμε να πάμε μπροστά. Το «εγώ» έχει πεθάνει. Αυτό είναι το μήνυμά μας».
ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΣΕΠΛ
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος -που σε τέτοιου είδους εκδηλώσει περνά σε δεύτερη μοίρα –νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Παλαιμάχων του ΣΕΠΛ η οποία επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό της ΠΕΠΦΑ με 6-5 στα πέναλτι (2-2 κ.α., Φακίτσας, Μπεριτζάς- Κορομηλάς, Κατσάρας).
Στον μικρό τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Ηθοποιών με το ευρύ 5-0 επί των Δημοσιογράφων (Χανταμπάκης 2, Φραγκολιάς 2, Φουντούρης).
Στα προκριματικά η ΠΕΠΦΑ νίκησε τους Ηθοποιούς με 1-0 (Μαστοροδήμος) και με το ίδιο σκορ ο ΣΕΠΛ τους Δημοσιογράφους (Ρακιτζόγλου).
Τους αγώνες διηύθυναν με επιτυχία οι τριπλέτες Αντ. Βαλιώτης, Νατσιούλας, Τσακνάκης και Ηλ. Αναστασίου, Σκέτος, Πατσής, ενώ γιατρός αγώνα ήταν ο κ. Κ. Λαχανάς και φυσικοθεραπευτής ο κ. Β. Νούσιας.
Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν επίσης ο βουλευτής Λάρισας Χρ. Κέλλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσακίρης, Τερζούδης και Κυριτσάκας.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΕΠΛ: Κοβούσογλου, Παπαδόπουλος, Μόσχος, Ψαθάς, Καλιακούδας, Μπακαρτζής, Γαραζανάκης, Καφφές, Ρακιτζόγλου, Κώτσιος, Γεωργαλάς (Σαμψάρας, Καρακάσης, Κορδίστας, Μπεριτζάς, Λόης, Τσάκος, Πάσχος, Χύτας, Γκάτας, Γκουσγκούνης, Γκούλιος, Κύρκος, Φακίτσας, Αγγελούλης).
ΠΕΠΦΑ: Κλεισιάρης, Ζέρβας, Καραβιδές, Κούργιας, Κακαράντζας, Βίτκος, Ζιάγκας, Ντελής, Κατσάρας, Βασιλείου, Μαστοροδήμος (Πουσπουρίκας, Τσιτώτας, Κορομηλάς, Κιάτος).
ΕΣΗΕΘΣτΕΕ (Μ. Ζιάκας): Ζεϊμπέκης, Πουρλιοτόπουλος, Μαμάκος, Γκαντούρης, Γκούλιος, Μητρούσιας, Τσιάτσιος, Δέλκος, Μελισσίδης, Παστίου, Γκουντάρας (Γκαλιάνης, Γκουγκουλιός, Αναστασίου, Ρούστας, Γιαννακόπουλος, Ιωακείμογλου, Θεοδωρίδης, Αγοραστός).
ΣΕΗ: Μπουρδούμης, Καρμάτης, Μαρκάτης, Αναγνώστου, Ορκόπουλος, Γεροντιδάκης, Παπαθανάσης, Φραγκολιάς, Πλιόνης, Στεργιόπουλος, Σφοντούλης (Χανταμπάκης, Λύρας).

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top