Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ελλειψη εργων υποδομης εφερε πλημμυρες στην Τερψιθεα



ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Η παντελής έλλειψη βασικών έργων υποδομής, όπως αποστραγγιστικό δίκτυο και η κάλυψη ή απόφραξη ρεμάτων δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα στην Τερψιθέα» καταγγέλλουν οι κάτοικοί της, οι οποίοι είδαν το προηγούμενο Σάββατο οι φόβοι τους να βγαίνουν αληθινοί.
Σπίτια πλημμύρισαν, χωράφια καταστράφηκαν από την ορμή των νερών (και όχι μόνο από το χαλάζι), ενώ σε μια περίπτωση κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.
Αναλυτικότερα, όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Παύλος Σκρέτας «η απουσία της δημοτικής αρχής Λάρισας είναι συνεχής. Τόσο αναφορικά με την έλλειψη αποστραγγιστικού δικτύου, το οποίο θα απορροφήσει τα βρόχινα νερά, όσο ορμητικά και αν είναι, όσο και την επόμενη μέρα της καταστροφής, αφού κανείς αρμόδιος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι που μένουν στην περιοχή δεν φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους που ταλαιπωρήθηκαν από τη θεομηνία».
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέτα «οι κατοικίες που δοκιμάστηκαν έντονα από τη σαββατιάτικη θεομηνία ήταν στη συμβολή των οδών Λεωνίδα και Τερψιθέας, όπου οι υψομετρικές διαφορές βορρά και νότου εγκλωβίζουν τα νερά, τα οποία μην έχοντας τρόπο διαφυγής, δημιουργούν μια λίμνη και στη συνέχεια τα νερά με τη μορφή χειμάρρου φεύγουν στα χωράφια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες. Οι μικροί σωλήνες που υπάρχουν μέσα στο ρέμα «Μεριάς», το οποίο ζητάμε εδώ και καιρό να καλυφθεί καλύπτονται συνήθως από την πυκνή βλάστηση, ενώ συχνά πυκνά αναγκαζόμαστε να προχωρούμε στην αποψίλωση μόνοι μας».
Καταλήγοντας ο κ. Σκρέτας ανέφερε πως «μέχρι τώρα συνεργαζόμασταν με μηχανικούς στην προσπάθειά μας να βρούμε κάποια λύση. Τώρα σκεφτόμαστε να συνεργαστούμε με δικηγόρους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» κατέληξε.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top