Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δημος Καρδιτσας:"Δεν ειναι απληρωτοι οι εργαζομενοι του Δημου"



Αναφορικά με την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καρδίτσας
που αφορά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με οξύτατο όλων το οικονομικό, το οποίο μεταξύ άλλων επιδεινώνει:
- Η μεγάλη μείωση ( άνω του 50%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) 
- Η μη έγκαιρη καταβολή των (μειωμένων) Κ.Α.Π. ( π.χ. οι ΚΑΠ για τον μήνα Ιούλιο δεν έχουν καταβληθεί ακόμα)
- Η γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα .
Πέραν όλων των παραπάνω, είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει τεράστια χρέη παρελθόντων ετών που δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και δυσχεραίνουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.
Όσον αφορά την μισθοδοσία των εργαζομένων και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι:
-    Η καταβολή της μισθοδοσίας  γίνεται πλέον μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και αφού προκαταβληθούν οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. 
-    Στους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου η μισθοδοσία προκαταβάλλεται ανά δεκαπενθήμερο, στις 13 και 27 κάθε μήνα. Για τον μήνα Ιούλιο στους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου έχουν καταβληθεί κανονικά και εγκαίρως η μισθοδοσία  τους. Δεν προκαταβλήθηκε ακόμη η μισθοδοσία τους για το 1ο 15νθήμερο του Αυγούστου, η οποία και θα τους καταβληθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες. 
-    Όσον αφορά τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου η μισθοδοσία τους -που γίνεται επίσης μέσω της Ε.Α.Π. με την ίδια διαδικασία - καταβάλλεται στις 10 του επόμενου μήνα. Στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου του Δήμου μας έχει καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία του Ιουνίου, ενώ η μισθοδοσία του Ιουλίου θα τους καταβληθεί στις 10 Αυγούστου. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται θέμα μισθοδοσίας και για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. 
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε κατ’ επανάληψη αναγνωρίσει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εργαζόμενους για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες σε μια περίοδο που η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας επηρεάζει τους πάντες και κατ’ επέκταση και το Δήμο Καρδίτσας. 
Παρά ταύτα ο Δήμος Καρδίτσας έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ξεπερνώντας τις δυσκολίες που είναι γνωστές στους εργαζόμενους, να πληρώνει κανονικά τη μισθοδοσία τους, κάτι  που αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και να βρίσκεται στο πλευρό τους.
Οι διεκδικήσεις μας από την κεντρική εξουσία είναι κοινές και πάντα έχουν ως στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας.

  • Την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας και του Σωματείου Εργαζομένων στο γραφείο του Δημάρχου με σκοπό να τεθεί το θέμα της μισθοδοσίας επί τάπητος, ώστε να αποφευχθούν κινητοποιήσεις των εργαζομένων τις προσεχείς ημέρες.




Πηγή:karditsalive.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top