Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κλεινει η ΔΕΗ Τυρναβου;



Αντιδρούν οι κάτοικοι και ο δήμος της πόλης

Αναστάτωση επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες στον Τύρναβο και την ευρύτερη περιοχή από την πληροφορία που κυκλοφόρησε και μεταδίδεται από στόμα σε στόμα, να θέλει τη ΔΕΗ να βάζει λουκέτο στο υποκατάστημα Τυρνάβου.
Οι ίδιες πληροφορίες, προερχόμενες και από τη ΔΕΗ Λάρισας θέλουν το υποκατάστημα της ΔΕΗ Τυρνάβου να λειτουργεί σήμερα Τετάρτη για τελευταία φορά με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει προσωπικό στη ΔΕΗ Λάρισας για να μεταφέρεται στον Τύρναβο και να λειτουργεί το γραφείο».
Ωστόσο στη ΔΕΗ Τυρνάβου μέχρι χθες το πρωί δεν εστάλη ανακοίνωση από τα κεντρικά της Λάρισας που να γνωστοποιεί επισήμως το κλείσιμο του γραφείου. Πληροφορούμενος τα παραπάνω εξοργισμένος ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος μιλώντας στην «Ε» κάλεσε τη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της να αναλογιστούν την ευθύνη εξυπηρέτησης προς το καταναλωτικό κοινό το οποίοι πληρώνει αδρά από το υστέρημά του τη ΔΕΗ.
Επίσης ο κ. Μαλάκος προειδοποιεί ότι ο Δήμος Τυρνάβου στο σύνολό του, όπως έκανε και παλιότερα θα αγωνιστεί να μην κλείσει το υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Τύρναβο. Μάλιστα ο κ. Μαλάκος αναμένεται σήμερα να προβεί σε μια σειρά ενεργειών διαμαρτυρίας καταρχήν προς όλους τους βουλευτές του νομού, από τους οποίους θα ζητήσει άμεση παρέμβαση, αλλά και από την διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα και το αρμόδιο υπουργείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα πολλές φορές η ΔΕΗ προσπάθησε να καταργήσει το υποκατάστημα της ΔΕΗ Τυρνάβου, με διάφορες προφάσεις, όπως καλοκαιρινές διακοπές, έλλειψη υπαλλήλων και άλλες παρόμοιες «δικαιολογίες».
Ωστόσο χάρη στη σθεναρή αντίδραση δήμου και πολιτών και επί δημαρχίας Χρήστου Κιτσίδη τα σχέδια αυτά ματαιώθηκαν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Η ΔΕΗ Τυρνάβου σε ό,τι αφορά το εμπορικό τμήμα, δηλαδή αυτό που θέλουν να καταργήσουν, εξυπηρετεί μέχρι σήμερα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εξόφληση λογαριασμών και Τρίτη – Πέμπτη άλλες συναλλαγές που έχουν να κάνουν με συνδέσεις, επανασυνδέσεις, διακοπές συνεργασίας. Δουλειά που από αύριο θα πρέπει να γίνεται στα κεντρικά της ΔΕΗ στη Λάρισα.
Την αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΔΕΗ Τυρνάβου εξέφρασε με δήλωσή του και ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας, καταγόμενος από την περιοχή της Ποταμιάς κ. Γιάννης Σαπουνάς, ο οποίος ζητά και εκείνος με τη σειρά του από τη διοίκηση της επιχείρησης να μην καταργηθεί το γραφείο Τυρνάβου από το οποίο εξυπηρετούνται χιλιάδες κάτοικοι και των χωριών του τέως Δήμου Ποταμιάς και νυν Δήμου Ελασσόνας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Τυρνάβου εξυπηρετούνται πολίτες – πελάτες της επιχείρησης πέρα από τον Τύρναβο, από τον Αμπελώνα, τα γύρω χωριά του Τυρνάβου, αλλά και ακόμα και από τα χωριά της Ποταμιάς και τη Βερδικούσια, αλλά και τη Γιάννουλη, αφού είναι προτιμότερο κάποιος από Γιάννουλη να μεταβεί στον Τύρναβο παρά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Καρδίτσης

Πηγή:onlarissa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top