Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν εχουμε μετρο στο ελληνικο βολεϊ»


Τη δική τους ανάλυση και απολογισμό της προσπάθειας που έκανε η Εθνική ανδρών στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έκανε το τεχνικό δίδυμο της Εθνικής ανδρών, Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος. Κατά την άφιξή τους από την Φινλανδία, οι δύο προπονητές...
δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο για τα τελικά της διοργάνωσης, ενώ αναφέρθηκαν ακόμα και στις δυνατότητες της ομάδας. Παράλληλα, δεν απέφυγαν τις συγκρίσεις, αλλά και τις απαντήσεις στη σκληρή κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα, ιδιαίτερα μετά από τον δεύτερο χαμένο αγώνα στα Τρίκαλα.

«Είχαμε πει εξ αρχής ότι πρέπει να κάνουμε τέσσερις νίκες και κάναμε τέσσερις νίκες και μάλιστα με αρκετούς βαθμούς γιατί σε σχέση με άλλους ομίλους υπάρχουν 2ες ομάδες με λιγότερους βαθμούς από εμάς. Τα παιδιά προσπάθησαν, έγινε μια καλή προετοιμασία χωρίς δυσκολίες και προβλήματα με βοήθεια από την Ομοσπονδία και νομίζω ότι στο τέλος μένουμε όλοι ικανοποιημένοι», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αλέκου Λεώνη.

Σε ερώτηση για σύγκριση της πορείας του 2007, όπου και πάλι ήταν ο ίδιος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και τότε είχε προκριθεί κόντρα στο Βέλγιο , την Αγγλία και τη Σουηδία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: «Μπορεί από το 2007 μέχρι σήμερα κάποιοι παίκτες να παίζουν ακόμα και από το Βέλγιο και από την Ελλάδα, όμως, οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Είναι νωρίς να πούμε κάτι εν όψει των αναμετρήσεων με το Βέλγιο γιατί θα μεσολαβήσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες, ακόμα και ποιοι παίκτες θα παίζουν τότε, ή εάν θα είμαστε κι εμείς εδώ τον Μάιο μήνα».

Σε ερώτηση προς τον Σωτήρη Δρίκο για το εάν έμεινε ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις της Εθνικής και τι περιμένουμε να δούμε τον προσεχή Μάιο, ο άμεσος συνεργάτης του κ. Λεώνη, απάντησε: «Μέχρι τον Μάιο μεσολαβεί να έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα και ευχόμαστε να είναι όλοι υγιείς, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα τραυματισμών όπως είχαμε αυτό το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα τα μπαράζ έχουν τη γνωστή ιδιοτυπία. Ότι παίζεις ένα ματς μέσα, ένα ματς έξω, υπάρχει το χρυσό σετ και πολλές φορές αυτά είναι παιχνίδια δύσκολα και περίεργα. Όσον αφορά στο Βέλγιο έχουμε αντιμετωπίσει την ομάδα σε τρία πρόσφατα φιλικά και αυτό θα μας βοηθήσουν στην ανάλυσή του, αλλά μέχρι τότε έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και όλα είναι υπό αίρεση στη ζωή, θα δούμε».

Για το σχόλιο του Κώστα Προύσαλη, ότι οι Έλληνες παίκτες πρέπει να γίνουν καλύτεροι, αλλά τους λείπει το κίνητρο, ο κ. Δρίκος, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό και θα του δούμε και στα επόμενα χρόνια μπροστά μας. Όσο η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος θα πέφτει, τόσο θα πρέπει να στηριζόμαστε στους Έλληνες παίκτες του εξωτερικού. Εμείς λέγαμε μεταξύ μας σε όλα αυτά τα ταξίδια ότι παίζοντας σε ένα σωματείο, είμαστε αντιπρόσωποι αυτού του πράγματος. Παίζοντας στην Εθνική είμαστε εκπρόσωποι των ανθρώπων του βόλεϊ και της ίδιας της χώρας και αυτό θα πρέπει να γεμίζει όλους μας με δύναμη, ευθύνες και υπερηφάνεια».

Επιστρέφοντας στον κ. Λεώνη και σε ερώτηση για την σκληρή κριτική που δέχτηκε η Εθνική ομάδα μετά τον δεύτερο χαμένο αγώνα από το Μαυροβούνιο στα Τρίκαλα και εάν αυτό πείσμωσε τους παίκτες, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, απάντησε: «Πριν από το τελευταίο παιχνίδι που ετοιμαστήκαμε να παίξουμε κόντρα στη Ρουμανία, στα αποδυτήρια μίλησα στους παίκτες και απευθυνόμενος περισσότερο στους νέους, γιατί κάποιοι είμαστε παλιοί στον χώρο, τους είπα ότι η αμετροέπεια είναι συνώνυμο με το ελληνικό βόλεϊ. Δεν έχουμε μέτρο στο ελληνικό βόλεϊ. Τη μία είμαστε πάνω και την άλλη κάτω, θεωρούμε ότι είναι μεγάλη αποτυχία να χάσουμε από τη Φινλανδία. Ποια Φινλανδία; Αυτή που παίζει σε υψηλό επίπεδο με την ίδια ομάδα επί πάρα πολλές αγωνιστικές. Ποια Ελλάδα; Αυτή που έχει παίξει 5-6 παιχνίδια με την ίδια εξάδα. Παράλληλα, απαξιώνουμε τις νίκες γιατί λέμε ότι μας έκανε δώρο η Φινλανδία. Μα αν δεν πάρεις εσύ ο ίδιος βαθμούς περιμένεις το δώρο της Φινλανδίας; Πρέπει λοιπόν κάπου να βρίσκουμε το μέτρο μας και να είμαστε πιο σωστοί στα συμπεράσματά μας», ενώ πάνω στην ίδια ερώτηση , ο Σωτήρης Δρίκος σημείωσε:

«Ξέρετε, καμιά φορά την αφύπνιση δεν την φέρνει μόνο η αυγή, ίσως κάπου χρειάζεται και η εντός εισαγωγικών κατακραυγή, αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο της γνώσης και του μέτρου που πρέπει να υπάρχει σε όλους μας».

Πηγή: ΕΟΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top