Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτο κουδουνι με χαμογελα και ευχες



Παιδικές φωνές πλημμύρισαν σήμερα τα σχολικά συγκροτήματα της Λάρισας
για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στα περισσότερα σχολεία δόθηκαν στους μαθητές και τα βιβλία.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κοντά στους μαθητές βρέθηκαν οι τοπικές αρχές και ευχήθηκαν  καλή σχολική χρονιά.
Αγιασμός 4ο Λύκειο
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μία νέα αρχή για όλους και για όλες, μία νέα μέρα σε μία δύσκολη στιγμή». Επίσης, έστειλε στους μαθητές το μήνυμα, ότι πρέπει να προσέξουν τρία πράγματα:  «το πρώτο να αρπάζετε την ευκαιρία, κάθε μαθητική στιγμή που περνά δεν ξαναέρχεται. Δεύτερο είναι ότι η γνώση είναι πολύτιμη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θα σας ακολουθήσει μία ζωή και δεν θα σας αφήσει ποτέ. Τρίτο να ξέρετε ότι εμείς ως Περιφέρεια θεωρούμε ότι εσείς οι νέοι είστε το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών, να ξέρετε ότι θα είμαστε κοντά σας όποτε μπορούμε, όπου μπορούμε».
Αγιασμός 4ο Λύκειο
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια του σχολείου το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό όταν όμως τελειώσει το σχολείο αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η γνώση και η παιδεία που αποκτά κάποιος.  «Δώστε μεγάλη βαρύτητα στη γνώση, ειδικά τώρα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ» παρότρυνε τους μαθητές η κα Καραλαριώτου.
Αγιασμός 4ο Λύκειο
Με την σειρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κώστας Τζανακούλης, ενθάρρυνε τα παιδιά να έχουν αισιοδοξία:  «αφήστε τα προβλήματα είναι για τους μεγάλους, εσείς να είστε με το χαμόγελο,  με αισιοδοξία και να ονειρεύεστε, θα έρθουν καλύτερες ημέρες».  O δήμαρχος εστίασε στο θέμα του σχολείου προτρέποντας τα παιδιά να προσέχουν το σχολείο και σαν χώρο και σαν κτήριο, «διότι», όπως εξήγησε «ο δήμος Λαρισαίων, που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία και την συντήρηση περνάει και αυτός δύσκολες καταστάσεις, εάν βοηθήσουμε όλοι τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας».

Πηγή:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top