Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σκανδαλο με τους Λιβυους ασθενεις


ΕΙΧΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Περισσότεροι από 10.000 ασθενείς είχαν νοσηλευτεί για αποκατάσταση τραυμάτων μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στη Λάρισα. Στη Θεσσαλική πόλη συνέρευσαν εκατοντάδες ασθενείς η οποίοι αποθεραπεύτηκαν σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης ενώ οι συνοδοί τους έμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Το θέμα επαναφέρουν τα σημερινά ΝΕΑ, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο να αποκαλύπτει στη στήλη του ότι η ιστορία της νοσηλείας κρύβει μέγα σκάνδαλο καθώς σε νοσοκομεία φέρεται να τοποθετήθηκαν σε ασθενείς πανάκριβα μοσχεύματα, ενώ κάποια ελληνικά ξενοδοχεία δήλωναν διαμονή ανύπαρκτων συνοδών και έκοβαν τιμολόγιο!
Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής:
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι γνωστή σε έναν κύκλο ανθρώπων, αλλά και κυβερνητικών παραγόντων, και απειλεί να μας εκθέσει διεθνώς ως χώρα διότι, παιδί μου, όπως και να το κάνεις, όπως και να το δεις, «ο Έλληνας είναι... Έλληνας»!
ΑΦΗΝΩ κατά μέρος τις γενικεύσεις για να περάσω κατευθείαν στο θέμα, το οποίο πληροφορήθηκα χθες, και το οποίο θεωρώ ότι από τη φύση του είναι μια ντροπή...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη νοσηλεία στην Ελλάδα τραυματιών από τον εμφύλιο στη Λιβύη, ο αριθμός των οποίων φέρεται να ξεπέρασε τις 9.000 άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί, πολλοί από τους οποίους ήταν βαρύτατα τραυματισμένοι, νοσηλεύθηκαν σε ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία και χρειάστηκε μετά την απομάκρυνση του κινδύνου για τη ζωή τους να περάσουν και στάδιο αποκατάστασης.
ΩΣ ΕΔΩ καλά και πρόβλημα κανένα. Αντίθετα, η νοσηλεία των Λίβυων έδωσε ανάσα ζωής και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και σε πολλά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτά φιλοξενούνταν όχι μόνο οι τραυματίες στη φάση της αποκατάστασής τους αλλά και οι συγγενείς τους που έρχονταν να τους συμπαρασταθούν, και οι οποίοι επίσης ξεπέρασαν τις 10.000 άτομα...
ΩΡΑΙΑ ως εδώ; Συνεχίζω λοιπόν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση της Λιβύης εδώ και μερικές εβδομάδες σταμάτησε να πληρώνει τόσο τα νοσοκομεία όσο και τα ξενοδοχεία. Αιτία; Λίβυοι αξιωματούχοι διεμήνυσαν ότι δεν δέχονται τα ποσά που χρεώθηκαν για τη νοσηλεία και τη διαμονή των τραυματιών και των συγγενών τους στα ξενοδοχεία. Διαπίστωσαν, ισχυρίζονται, υπέρογκες χρεώσεις και απίθανα φαινόμενα, του είδους φερόμενοι ως τραυματίες να διαμένουν ταυτόχρονα σε τρία ή σε πέντε ξενοδοχεία!
ΑΠΟ ΜΙΑ πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι σε εκατοντάδες από τους τραυματίες είχαν (φερόταν, για την ακρίβεια, ότι είχαν) τοποθετηθεί πανάκριβα μοσχεύματα, όπως τα «ενδοκοχλιακά εμφυτεύματα».
ΤΟ ΘΕΜΑ έχει πλέον φτάσει σε επίπεδο διαπραγμάτευσης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, αλλά οι δικοί μας είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι ότι μπορεί να λήξει θετικά για τη χώρα το πρόβλημα.
ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ, από την άλλη, ζήτησαν και πέτυχαν να έρθει στην Ελλάδα αμερικανική εταιρεία ελέγχου η οποία θα ερευνήσει διεξοδικά τις δαπάνες υγείας, τις χρεώσεις που έγιναν, και αν αυτές ήταν συμβατές με τα διεθνώς κρατούντα. Επίσης έρευνα θα πραγματοποιηθεί και σε γνωστά μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έξοχα...»

Πηγή: thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top