Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Θα υπολειτουργησουν 30 Δημοτικα Σχολεια»


ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Ήδη στα περισσότερα σχολεία το πρώτο κουδούνι χτύπησε, όμως η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς…
Μάλιστα, φέτος λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην κάλυψη λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών, αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ο θεσμός του ολοήμερου δημοτικού σχολείου. Θεσμός με ιδιαίτερη κοινωνική αξία, καθώς αποτελούσε «ανάσα» για τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι εμπιστεύονταν τα παιδιά τους μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαποστόλου, πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας «Κων/νος Κούμας», «η έλλειψη δασκάλων θα οδηγήσει σε υπολειτουργία τριάντα ολοήμερα δημοτικά σχολεία του νομού Λάρισας».
Μάλιστα, όπως μεταφέρει χαρακτηριστικά «από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έγινε γνωστό πως τα κενά θα καλυφθούν με καθηγητές ειδικότητας (Γυμναστές, Καλλιτεχνικών κ.α.)» και συμπληρώνει ότι «ούτε οι καθηγητές αυτών των ειδικοτήτων έχουν τοποθετηθεί, ενώ για τη λειτουργία του σχολείου τις μεσημεριανές ώρες θα πρέπει να υπάρχει και υπεύθυνος δάσκαλος».
Όπως και αν έχει η εκτίμηση είναι ότι «με δυσκολία αναμένεται να καλυφθεί το πρόγραμμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ κανονικά τα ολοήμερα Δημοτικά θα έπρεπε να λειτουργούν μέχρι τις 4.15 το απόγευμα».
Η παραπάνω δυσλειτουργία προκαλεί «πονοκέφαλο» και στους γονείς, καθώς οφείλουν να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα των παιδιών τους, ενώ πολλοί εξ αυτών θα πρέπει να βρουν λύση ώστε το ωράριο της δουλειάς τους να συμβαδίζει με το «κουρεμένο» ωράριο του σχολείου.
Πηγή:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top