Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Προσφερω»: Καμια μεριδα φαγητου χαμενη στη Λαρισα


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΡΟΣΦΕΡΩ"

Έχετε σκεφτεί πόσες μερίδες φαγητού βρίσκονται καθημερινά στις χωματερές; Έχετε σκεφτεί πόσοι συνάνθρωποί μας παρακαλούν για ένα πιάτο φαγητό;
Δεν είναι προσβολή για τον πολιτικό μας πολιτισμό να τους στερούμε το δικαίωμα στην επιβίωση;
Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» και το «Προσφέρω» αναγνωρίζοντας την παραπάνω κατάσταση, αποφάσισε να αναπτύξει εθελοντική δράση με την επωνυμία «Καμία μερίδα χαμένη» ώστε να συνδέσει το αδιάθετο φαγητό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης με  ιδρύματα και κοινωνικές δομές που σιτίζουν οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, αλλά και με φυσικά πρόσωπα που έχουν σχετικές ανάγκες στο νομό.
Η διαδικασία λειτουργίας του «Προσφέρω» είναι απλή:
- Η επιχείρηση που θέλει να συνεργαστεί με τη δράση «καμία μερίδα χαμένη» έρχεται σε επαφή μαζί τους (info@prosferw.gr) και οργανώνουν από κοινού ένα χρονοδιάγραμμα για διάθεση των μερίδων στην ομάδα εθελοντικής δράσης.
- Τα ιδρύματα που χρειάζονται τις παραπάνω μερίδες ενημερώνονται σχετικά για τη συνεργασία και προετοιμαζονται για την παραλαβή του φαγητού που έχει συμφωνηθεί.
- Ο εθελοντής που προσφέρει από το χρόνο του για το σκοπό αυτό, ενημερώνεται έγκαιρα σχετικά με το δρομολόγιο που πρέπει να κάνει (ώρες ημέρες κλπ) και μεταφέρει με ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή συσκευασία τα τρόφιμα στους αποδέκτες τους.
- Η συντονιστική ομάδα του prosferw.gr έρχεται σε επαφή με την επιχείρηση και το ίδρυμα για να καταγράψει την συναλλαγή αλλά και να ενημερωθεί σχετικά με το αποτέλεσμά της. Τα στοιχεία καταγράφονται και τυχόν προβλήματα αναφέρονται και λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όπως κάθε εθελοντικό κίνημα στηρίζεται κατά βάση στην εμπιστοσύνη μεταξύ των συνεργαζόμενων μερών. Υπάρχουν πολλές -δυστυχώς-  ανάγκες για το καθημερινό φαγητό συμπολιτών μας, για την καθημερινή τους σίτιση και όχι μόνο. Στάσου δίπλα τους, δείξε την αλληλεγγύη σου προσφέροντας. Οι Εν.Πο.Λ. και οι ΠΡΟΣΦΕΡΩ θα είναι αρωγοί της προσφοράς σου.
Η στήριξη των συμπολιτών μας με την μορφή εθελοντών αλλά και η στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και τροφίμων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δράσης.
Ενημερώνουμε το κοινό, ότι την Τετάρτη 11/9/2013 στο ζαχαροπλαστείο Θάνος- Αθηνάς 8 (λαικη Τετάρτης) θα γίνει ενημέρωση νέων εθελοντών του «Προσφέρω» για τη δράση.
Για περαιταίρω πληροφορίες επικοινωνείτε στα  6980.788.797 & 6972.580.573 Ε: info@prosferw.gr
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ «ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΧΑΜΕΝΗ»
Πηγή:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top