Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεαν μαθηματα σε παιδια ανεργων


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας, να συνεχίσει και για φέτος τα την παροχή δωρεάν διδακτικής στήριξη σε έναν περιορισμένο αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, μονογονεικών οικογενειών, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Άλλωστε ούτε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των παιδιών όλων των ανέργων, ούτε είναι φροντιστήριο.
Τα μαθήματα που θα παρέχεται δωρεάν διδακτική στήριξη είναι τα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά, Γερμανικά).
Προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και για να λυθούν μια σειρά πρακτικά θέματα, το Εργατικό κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τα σωματεία του, τις Λαικές Επιτροπές, τους ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες, να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – στο 2ο όροφο) από τις 9 π.μ έως τις 2.30 το μεσημέρι. Για πρόσθετες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 250708.
Η δήλωση για συμμετοχή πρέπει να γίνεται από τον γονέα αυτοπροσώπως, αν πρόκειται για παιδί ανέργων ή μονογονεικών οικογενειών.
Η δήλωση για συμμετοχή, πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα:
  1. Με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δυο γονέων αν είναι και οι δυο άνεργοι).
  2. Αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης. (Θα έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000 ετησίως)
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, μαζί με τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, καλούνται σε σύσκεψη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, για να συζητηθούν όλα τα πρακτικά ζητήματα».
Πηγή:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top