Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο... Πυρρος Δημας της Λαρισας


Είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Άρσης Βαρών και είναι Λαρισαίος.
Είναι μόλις 15 ετών και είναι αθλητής του Άτλαντα Λάρισας. Ο Παντελής Ριζούλης κατάφερε να σηκώσει την... Ελλάδα στα ύψη και με την επίδοσή του να βγει τρεις φορές ασημένιος στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα που έγινε στην Λιθουανία (στην πόλη Klaipeda).
Ο Ριζούλης στην κατηγορία των 77 κ. σήκωσε αρασσέ 106 κ., ζετέ 125 κ. και 231 κ. σύνολο και φυσικά σαν στόχο έχει να μπει στη συνέχεια στην Εθνική ομάδα των ανδρών.
Μάλιστα για την νέα του επιτυχία αυτή ο 15χρονος πρωταθλητής τόνισε: «Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με στήριξε τόσα χρόνια και με έχει φθάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης την οικογένειά μου που με στηρίζει σε ότι κάνω. Αφιερώνω την επιτυχία μου στην Ελλάδα και στον σύλλογό μου».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Άτλαντα Λάρισας, Νίκος Σωτηρίου (που έχει πάντα δίπλα του και τον γενικό αρχηγό, Σπύρο Μάρκου) υπογράμμισε: «Ο Παντελής ξεκίνησε την άρση βαρών όταν ήταν 9 χρονών και ο πρώτος του αγώνας ήταν το 2008. Κατάφερε να είναι πρωταθλητής Παίδων το 2012 και το 2013. Στόχος η εθνική ομάδα και οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την αποστολή που πήρε μέρος στου αγώνες και εκπροσώπησε άξια την Ελλάδα. Την νίκη την αφιερώνω πρώτα από όλα σε εμάς και ελπίζω να μην χαθούν άλλα ταλέντα από την επαρχία.»
Ιδιαίτερα χαρούμενος ο Πύρρος Δήμας ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε: «Η είδηση της επιτυχίας των νεαρών αθλητών χαροποιεί ολόκληρη την οικογένεια της άρσης βαρών και πολύ περισσότερο όλους εκείνους που οραματίστηκαν και συνεχίζουν να οραματίζονται την επόμενη μέρα του αθλήματος των δυνατών, ως συνέχεια των επιτυχιών του παρελθόντος.
Επ ευκαιρία θέλω να συγχαρώ όλους τους Έλληνες προπονητές και ιδιαίτερα εκείνους των Σωματείων και βέβαια τα ίδια τα Σωματεία που καθημερινά, σε δύσκολους καιρούς για την χώρα μας, μοχθούν για ένα καλύτερο μέλλον.
Το άθλημά μας έχει λαμπρό παρελθόν, παρόν και μέλλον»
Τέλος η λαρισαία, Ελένη Δεσκατά που ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην Λιθουανία κα Ελένη Δεσκάτα δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους αθλητές και προπονητές για την βοήθειά τους και εύχομαι το καλύτερο για το άθλημα της άρσης βαρών με ενότητα και αγάπη για όλους».
Πηγή:Εφ. Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top