Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εκει οπου πρυτανευει ο αθλητικος πολιτισμος



ΤΟ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΦΕΤΟΣ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ «Ι’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ» ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΝΕΕΣ ΦΙΛΙΕΣ

Γεμάτοι εμπειρίες και διακρίσεις αλλά και με την ηθική ικανοποίηση της συμμετοχής επέστρεψαν από την Ι’ Μαθητιάδα που διεξήχθη από 11 έως 15 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας. Την αποστολή του 10ου Γυμνασίου Λάρισας που εκπροσώπησε τον νομό μας στη φετινή Μαθητιάδα συγκρότησαν οι μαθητές Μαρία Δίχρη, Αναστασία Ζαχείλα, Ιωάννης Μαντζιώκας, Ηλίας Χαντές, Βασίλης Γκουνέλας και οι καθηγητές-συνοδοί Τζένη Κουτσίκου (πληροφορικής) και Βασίλης Κωνσταντούλας (Φυσικής Αγωγής).
Ο θεσμός της Μαθητιάδας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών αφορά μία μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρο, λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, φωτογραφία, χορό). Επιπλέον δε η κάθε αποστολή κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης διατηρεί εκθεσιακό περίπτερο με προϊόντα της περιοχής που εκπροσωπεί, στις «Γωνιές της Ελλάδας» όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη θεματική ενότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε σχολείο φυτεύει ένα δέντρο ελιάς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ονομάζεται «Πάρκο της Ελιάς» ως επισφράγιση της συμμετοχής του.
Στη φετινή Μαθητιάδα υπήρξαν συμμετοχές και εκτός Ελλάδας από σχολεία της Ομογένειας και πιο συγκεκριμένα από Ν. Αφρική, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία.
«Είναι ένας θεσμός που πρέπει να στηριχτεί γιατί έχει πολλαπλά οφέλη για τη μαθητιώσα νεολαία» σχολίασε ο εκ των συνοδών καθηγητών κ. Βασίλης Κωνσταντούλας και πρόσθεσε:
«Οι μαθητές αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες, δημιουργούν φιλίες με άλλα παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από την Ομογένεια και μαθαίνουν να αγωνίζονται σύμφωνα με το φίλαθλο πνεύμα και τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι».
ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Στο αγωνιστικό μέρος οι Λαρισαίοι μαθητές αγωνίστηκαν στα παρακάτω αθλήματα και σημείωσαν τις εξής επιτυχίες:
Μαρία Δίχρη: Χρυσό μετάλλιο στο βάδην
Αναστασία Ζαχείλα: Αργυρό μετάλλιο στα 25 μ. πεταλούδα κολύμβηση
Ιωάννης Μαντζιώκας: Χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος.
Ηλίας Χαντές: Αργυρό μετάλλιο στα 350 μ. δρόμο
Βασίλης Γκουνέλας: πρώτος στη σειρά του στον ημιτελικό των 350 μ. δρόμου. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό λόγω τραυματισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων στη φετινή Μαθητιάδα εξασφαλίστηκε με ίδια έξοδα. Έτσι η ανεύρεση χορηγών και γενικότερα υποστηρικτών ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία. Για το λόγο αυτό τα μέλη της Λαρισινής αποστολής ευχαριστούν για την παροχή αθλητικού υλικού τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη και για την προσφορά χρηματικού ποσού τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου.
Επίσης για τα Λαρισινά προϊόντα που εκτέθηκαν στο περίπτερο του 10ου Γυμνασίου ευχαριστούν τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, τη Χαλβαδοποιεία Παπαγιάννη, τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, τον Χαλβά Φαρσάλων Αρχοντή, τα ζυμαρικά προϊόντα Κίκιζα «Μέλισσα», «ΑΒΕΖ» και «Στέλλα» και τα τυροκομικά προϊόντα Αγορογιάννη και Νίκζα.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top