Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Με τον Περιφερειαρχη Θεσσαλιας συναντηθηκαν οι Σαρακατσαναιοι



Οι προετοιμασίες για το 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων
στα Περτουλιώτικα λιβάδια, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012.
Όπως τόνισαν τα μέλη του ΠΟΟΣ διενεργείται προσπάθεια ώστε στο φετινό αντάμωμα να πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στα λιβάδια που θα αναδεικνύουν την παράδοση και με τις οποίες η δομή του θα ανανεωθεί πλήρως. Το φετινό αντάμωμα θα διεξαχθεί μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα και γι’ αυτό θα στηριχθεί στο στοιχείο του εθελοντισμού.  
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «Ο εθελοντισμός είναι κοινωνική αξία. Αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και συνύπαρξη». Ενώ αναφερόμενος στο έργο της ομοσπονδίας και των συλλόγων των Σαρακατσαναίων σημείωσε ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά ενώνοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο. 
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιος Μουτσιάνας ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την υποστήριξη και την ουσιαστική του συμβολή στο αντάμωμα και τον κάλεσε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στα Περτουλιώτικα λιβάδια
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα παραστεί στο αντάμωμα, το οποίο για τρεις ημέρες θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα κινητικότητα στην τοπική αγορά.
Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Κ. Αγοραστός με τον πρόεδρο της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιο Μουτσιάνα, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κυργιάννη, τον ταμία κ. Αθανάσιο Καρυώτη και τα μέλη κ.κ. Κωνσταντίνο Γιαννακό, Κωνσταντίνο Παππά, Σοφία Κωστούλα, Μάριο Ζαχαρή, Ιωάννη Μπάρμπα, Χρήστο Χρόνη και  Ειρήνη Καρατάσιου επιβεβαιώθηκε η βούληση Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΠΟΣΣ για εποικοδομητική συνεργασία στην κατεύθυνση ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού των Σαρακατσαναίων


Πηγή:karditsalive.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top