Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ενας φαρος... αναψε απο τη Λαρισα



ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο «ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ»




ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ…ΒΥΣΣΙΝΙ ΚΑΣΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2012 ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



Το EURO 2012 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αντιμετωπίζει στον εναρκτήριο αγώνα τη διοργανώτρια Πολωνία. Εκτός από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, μαζί ακολουθεί και ο σύλλογος φιλάθλων «Γαλανόλευκος Φάρος», όπως και σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει η Εθνική από τη δημιουργία του το 2004 και μετά και απαριθμεί πάνω από 4.000 ενεργά μέλη πανελληνίως.
Έτσι και από την πόλη της Λάρισας ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Βαρσοβία χθες τρία μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου», ο αντιπρόεδρος του συλλόγου στη Λάρισα κ. Παπαδόπουλος Κώστας και δύο μέλη οι κ. Μπασδέκης Γιάννης και Συρμακέζης Ευάγγελος.
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος ακολουθεί την αγαπημένη όλων των Ελλήνων σε όλες τις διοργανώσεις από το 1994 και το Μουντιάλ της Αμερικής. Από την άλλη νέο μέλος και πρώτο ταξίδι θα είναι για τον κ. Συρμακέζη αυτό στην Πολωνία.
Όλοι ευδιάθετοι και αρκετά αισιόδοξοι αναχώρησαν χθες για τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα μεταβούν αεροπορικώς για τη Βαρσοβία.
Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος μας είπε: «Εμείς είμαστε μέλη του συλλόγου «Γαλανόλευκος Φάρος» και ακολουθούμε την Εθνική σε όλα τα παιχνίδια. Τώρα ταξιδεύουμε στη Βαρσοβία για να παρακολουθήσουμε το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία και θα μείνουμε γύρω στις 12 μέρες. Πάμε για να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα, βέβαια αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο θετικά για μας θα είναι τιμή που αντιπροσωπεύουμε την Ελλάδα και θα μας δουν παγκοσμίως».
Ενώ συνέχισε: «Θα πάμε για να κερδίσουμε τη μάχη της κερκίδας, ο σύλλογος έχει πάρα πολλά μέλη, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δυστυχώς δεν θα ακολουθήσουν όλοι. Το σημαντικό είναι ότι αρκετοί Έλληνες και μέλη του συλλόγου θα μας ενισχύσουν από τη Γερμανία και από τις γύρω χώρες και σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Πολωνία θα βρισκόμαστε πάρα πολύ και ίσως κερδίσουμε στην κερκίδα. Από την Ελλάδα πάντως θα ακολουθήσουν γύρω στα 200 άτομα».
Όσο για τα προγνωστικά είπε: «Μακάρι να ξεκινήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Εάν αρχίσουμε καλά όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν μόνα τους. Αρκεί να θυμηθούμε το εναρκτήριο παιχνίδι με την Πορτογαλία το 2004».
Τέλος αναφέρθηκε και για το μουσείο του «Γαλανόλευκου Φάρου» που παρουσιάζει διάφορα εκθέματα της Εθνικής και την προοπτική να έρθει στην πόλη μας ενώ και την ευχή του για περισσότερα μέλη εδώ στη Λάρισα: «Έχουνε συνομιλήσει με τον πρόεδρο κ. Νίκο Φλέκκα να έρθει το μουσείο και εδώ στη Λάρισα, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο να γίνει το σύντομο χρονικό διάστημα, όμως κάποια στιγμή θα έρθει σίγουρα και εδώ. Εγώ τέλος από τη πλευρά μου θα ήθελα να έχουμε στο μέλλον περισσότερα μέλη στη πόλη μας μιας και είμαστε λίγοι κυρίως επειδή δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό. Θα ήταν πολύ πιο ωραίο να φεύγαμε από εδώ τουλάχιστον 30 άτομα.
Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μπασδέκης που πρόβλεψε πως η Εθνική θα αποσπάσει ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία, στη συνέχεια θα κερδίσει την Τσεχία και στον τρίτο αγώνα θα έρθει ισόπαλη με τη Ρωσία και θα περάσει στην επόμενη φάση σχολίασε και αυτός το ταξίδι. «Με την Εθνική πάμε για τη νίκη και πιστεύουμε στην πρόκριση. Ακολουθούμε παντού την ομάδα και θέλουμε να προσφέρει χαρά σε όλους τους Έλληνες».
Μαζί του έχει και ένα κασκόλ της ΑΕΛ όπου όπως μας δήλωσε είναι και γούρι του, «Στο Μουντιάλ του 2010 ήμουν από τους λίγους που είχε και κασκόλ της ομάδας τους, διακρατικά βέβαια γιατί πάνω από όλα είναι η Εθνική. Θα το έχω και αυτό μαζί μου γιατί είναι και το γούρι μου μιας και στο πρώτο αγώνα που το πήρα μαζί μου πετύχαμε τη πρώτη μας νίκη σε Μουντιάλ απέναντι στη Νιγηρία».
Τελευταίος μίλησε ο κ. Ευάγγελος Συρμακέζης για τον οποίο θα είναι και το πρώτο ταξίδι του μαζί με την Εθνική και φάνηκε συγκρατημένος, αλλά αισιόδοξος, «Πρώτη φορά ακολουθώ την Εθνική και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Εμείς από εδώ ταξιδεύουμε λίγα άτομα, αλλά μαζί μας πιστεύω συνειδητά θα βρίσκονται όλοι οι Έλληνες. Δεν θέλω να δώσω προγνωστικά για τα παιχνίδια, το μόνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να κερδίσουμε στις κερκίδες».

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top